söndag 19 december 2010

Lillsjön

Sista chansen att ta sig ut innan julen står för dörren. Eftersom jag fick ge upp spårningen mot Svenstavik i fredags bestämde vi att försöka hitta till delmålet - Lillsjön. Förutom att det är ett bostadsområde i stan så är det en sjö halv-vägs till Svenste.
Brodern har vilat ryggen nu så det skulle passa med uppmjukning under den lilla svängen, ja det är ca 15 kilometer till Lillsjön, dessutom var pojkarna hemma och dom ville också hänga med.
Det har kommit ytterligare ett par decimeter snö sen i fredags, tyvärr är det kallsnö av den ulliga sorten men bara man kör i den så går det säkert att bygga led av den vad det lider.
Xtrimmen flyter väldigt fint på pudret över myrarna men man törs inte dra på för man vet aldrig vad döljer sig i de små snötoppar som sticker upp, och trots att det är en bra bit över halvmetern så är det inte mycket till skydd mot stubbar och stenar.
Vägen förbi Östbergsbodarna håller nästan på att växa igen med mängder av sly över vägen så det blev ett arbetspass idag också och då börjar imman lägga sig på hjälmvisiret. Undras om tomten har arbetsmössor för skoteråkare?
Det är väl inte världens roligaste skoteråkning såhär i början av säsongen men man måste ju börja om det ska bli nåt.
Helt odramatiskt kom vi fram till Lillsjön och vi funderade på att göra en avstickare till Stor-Backsjön men det var så sjukt mycket vatten på isen att vi vände hemåt.
För två år sedan gjorde vi den här resan redan den andra advent, så det är inte rekordtidigt utan kanske normalt, vad det nu är.
Sammanfattningsvis: trist att snön bär dåligt men positivt att känna att nyskotern gör jobbet så bra i de lägen jag fick tillfälle att testa den i idag. Drygt tretton mil har det blivit på mätaren.

Nu blir det troligen ingen mer tripp förrän i nyårshelgen och då kan det vara skare att åka på om Anders spådde rätt den sista november, då det var smällkallt.

2 kommentarer:

  1. Hur är föret på sjöarna?

    SvaraRadera
  2. Eftersom Näkten, Råssjön, Tångöravattnet mfl sjöar till nu haft väldigt fin is, i princip blanksvart kärnis, med ett ganska tunt snölager blev jag överraskad att det var så mycket vatten på Lillsjön och enl. uppgift även på Stor-Backsjön.
    Alltså, den långa kylan till trots, så vattnar det upp på vissa sjöar :-(

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...