fredag 5 mars 2010

Röjan och Rätan

Nu står skoterträffarna som spön i backen. I morron är det dags för en tripp till Vintermingel vid Rätans camping. Skoterklubben i Rätan är medarrangör och det lär bli lite knallemarknad och tunnbrödshandel utöver det vanliga kolbull- och hamburgerutbudet.
Efter ett litet uppehåll återupptar man alltså skoterträffarna i Rätan, tidigare ägde dom rum vid "Kolbulletjärn" eller Mullbergstjärn som den visst heter.

I dag blev det möjligt att dra en repa bort mot Svenstavik. Det var länge sen sist men trots att det snöat ganska mycket sen förra sladdningen var det nog sista dagarnas blåsvind som påverkat lederna mest. Över myrarna var det ordentligt igenblåst och tidvis svårt att hitta och hålla sig på leden. Dessutom var det en kil av hård drivsnö på läsidan av leden som gjorde att ekipaget lutade och det var svårt att få till det så bra som önskvärt. Men det gick bra att ta sig till Lillsjön. Där lossade jag sladden för att kolla föret på sjön och det var helt befriat från vatten ända upp till sundet mot Stor-Backsjön. Jag vände mellan sjöarna men ser ingen anledning till att föret ska vara sämre på Stor-Backsjön, det innebär att det borde vara en bekväm resa till Svenstavik för den som funderar på det.

För Skoterdårarnas förening blir det som sagt Rätan, glädjande nog så får vi adjungera en resekamrat från skoteramatörernas lokalavdelning. Och det är fritt fram för alla som vill haka på att ställa sig på Jo-Lars-lägda vid halv tio på lördagsmorronen, kanske det blir ett startfält stort som i gamla dagar.
För att få åka skoter en lite längre stund väljer vi nog vägen via Turingen, det är lika roligt varje gång att susa längs led-kungens leder runt Turingen.
Nästa lördag är det skoterträff vid Galåbodarna och sen är det pimpeltävlingar mm aktiviteter i närområdet och obesökta mål längre bort, så nu måste man nog fram med prio-listan

1 kommentar:

  1. En medlem i amatörföreningen6 mars 2010 kl. 22:27

    Tackar för en trevlig tur!

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...