lördag 6 mars 2010

I alla fall tur

Rackarns vilken propaganda solen gjorde för sig i dag! Vi lät den jobba med den smällkalla morronluften några timmar innan vi puttrade iväg mot Rätan. Det blev fyra skotrar som samlades på Jo-Lars-täckta före avfärd, alltid lika roligt att vara fler i sällskap, denna dag blev det Erik och Herje från Skoteramatörernas lokalavdelning.
Vi valde den långa men enkla vägen till målet. Enkla innebar att vi åkte på etablerade skoterleder hela ditresan. Örnbergssjön som för en vecka sedan var dyngsur av vatten hade nu fått en vindpiskad yta som bar skotrarna riktigt bra utan tendens till vattenkänning. Första bensträckarepausen blev vid ledkorsningen på Ocksjön, sen var vi inne i Turinge-ledkungens rike. Kanske inte Topp-10 bland leder man minns men bra nära, för nåt år sedan var den här leden ännu bättre spacklad.
Tuffade på i lagom takt in till Turingen där vi hittade ett vindskydd med utemöbler, där blev det fikarast. Ganska lagom för att inte vara alltför nyfikade när vi så småningom anlände till Rätan.
Lederna var fortsatt fina över berg och dal och det blev en odramatisk resa med ett snabbstopp vid Rätans skoterklubb´s fina stuga vid Mullbergstjärn.
Dagens mesta vatten syntes längs den nyanlagda leden från "Ok-sidan" av Rätanssjön till campingen, där blev rejält uppkört och slaskigt tills vi skulle åka hem.
Själva marknaden/skoterträffen fanns, som sagt, vid campingen och det innebar att den var lätt tillgänglig för vanligt bilburet folk. Inget fel i det men en mer anpassad skoterparkering hade inte varit fel, om man nu absolut måste gnälla på något.
Men det var större anledning att klaga på den uteblivna kolbullen, verkade som man inte lyckats bemanna kolbullestekeriet denna dag. Så det fick bli en hamburgare även den här skoterträffen.
När det blev dags att åka hem fick Herje tillökning på sin skoter så nu har hon avancerat från morronrocksåkning till mer verklig skoteråkning.
Nu tog vi den korta vägen dvs leden upp till Nästelsjön därefter informella leder till Östbergsbuan där vi åter var på etablerade leder igen. Sista kaffeslurken intogs vid Sjöändtjärnen där f.ö. två fiskare stod och solade sig samtidigt som vi sammanfattade dagens sammanträde med skoterdårarnas förening. Det var en riktig solskenshistoria.

1 kommentar:

  1. Tänk om man skulle ta och slänga morgonrocken i Vasaloppsåkandet också!!!

    SvaraRadera

Skoterns dag 2023

 Sista helgen i oktober är lika med "Skoterns dag" kanske extra festligt i år, det lär vara 40 år sedan skotern fick en egen dag. ...