lördag 28 november 2009

Inställt

Jag har hela sommaren påstått att sista helgen i november är det körbart över sjöändviken och upp till Sjöändtjärn. De två senaste åren har det nämligen varit så men bara för att jag inte skulle få rätt även i år har någon ställt till ett skitväder utan like hela hösten. 2006 var det faktiskt lika, då blev det ingen skotersäsong förrän i mitten av januari 2007.
Det var 2007 som innehöll två säsongspremiärer, dels 14 januari dels 25 november.
Idag har det snöat och viken börjar frysa men så mycket till skoterföre blir det inte till första advent som är i morron.
Den andra advent förra året kunde man åka ganska komfortabelt till bla Lillsjön (halvvägs till Svenstavik) enligt bilden här i högerkolumnen.
Nu vet jag varför skotern kändes så orkeslös när jag körde in den för service häromsistens. Det är helt tomt under huven, borta!

Okej, jag har ett projekt på gång, efter att ha bytt boggihjulslagren har jag tagit ur motorn för att byta vevaxeltätningar och kolvar bl.a.

Kolvarna kan gå söder pga utmattning efter ett okänt antal mil och eftersom jag kört ganska långt kan det vara en god ide´ att byta i förebyggande syfte.
Påsken 2006 värmenöp motorn när jag körde i extremt tungt före, efter att ha kallnat gick den att starta och det verkade som den var oskadd.
Sen har jag kört drygt 700 mil, nu när jag öppnat motorn syns aluminiumklet i cylindern och ena kolven är "stygg", kanske rena rama turen att den gått så pass bra i två år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...