lördag 18 april 2009

Kolbullesjön


Dubbla budskap blev det när skotrarna var på väg in i sommargaraget och sekunderna senare beslutade skoteramatörernas lokalavdelning att det var ett bra förslag att dra iväg till en fiskesjö. Mot löfte att slippa fiska frestades jag att följa med, men inte förrän man även lagt kolbulle i potten blev jag övertalad. Efter ett telefonmöte i skoterdårarnas förening var vi snabbt på g, jaa det var ju naturligtvis inte vi som ställt undan skotrarna .....
Äntligen har det blivit en stenhård skare å sjöarna är skapligt farbara, så om man kan välja bort ställen där solen tagit bort snön så är det fin skoteråkning ännu.

Väl framme vid fiskesjön vidtog en del arrangemang för högsta möjliga mysfaktor, som att skaffa ved till grillen och vända skotern rätt mot solen.
Det lär finnas en regel om att ingen får mat förrän första fisken är fångad (säkert en kvarleva från stenåldern). Som tur var fanns det ett par fiskar som ville rädda oss från svältdöden. Sen blev det lunch och middag i nästan ett svep.
När det blev tal om kolbullar då drog halva styrelsen i SkDF, ibland förstår jag mej inte på prioriteringarna som görs, men varför bry sig, jag åt upp hans också.

När middan var i det närmaste slut dök en gosse med rätta inställningen upp, han hade för mycket bensin kvar som riskerade att bli dålig över sommaren. Även han blev bjuden på kolbulle från skoteramatörernas utomordentliga kök.
Verkligen bra initiativ att ordna denna friluftsdag på Örasjön med god mat å dryck och inte minst vackert väder. Tack ske da ha.

3 kommentarer:

  1. Jamen...vad ska SkDF ha för sig resten av året..? Sätta snurr på pedalerna och byta namn till CyDF kanske..? =0)

    SvaraRadera
  2. Jooo, jag har grunnat på det problemet en längre tid, som jag sa i ett tidigare inlägg kom jag att - "tänka på en Can-Am Spyder (www.emotor.se/nyheter/?1953) som väl är det närmaste snöskoter man kan komma för sommarbruk" . Blir verklighet en lycklig dag på hästkapplöpningarna.

    SvaraRadera
  3. "A day at the races".. *s*.. jo än är det en bra bit kvar till den verkligheten.. =0)

    SvaraRadera

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...