söndag 10 maj 2009

Kört

Har väntat på att vädret ska slå om till riktigt vinterväder men det bara KÄNNS som det är vinter när det tar i och blåser från nordpolen .... f´låt ishavet (om det blåser från norra Polen kan det väl vara varma vindar(?)

Såg faktiskt nysnö på marken en dag i veckan som gått men det är nog kört och färdigåkt med snöskoter, i alla fall nu före midsommar, efter är det bara en tidsfråga ....?

Sammanfattningsvis så här långt på skotersäsongen 2009:
Det blev 262 mil på blårangern, något tiotal mil på gamm-rangern och nån km på 535:en.
Åtskilliga mil blev okörda, tiden vill liksom inte räcka till, men det kan bli tillfälle ett annat år.

Trippen till Duved var en minnesvärd resa - skitväder upp och kanonfint hem.
Skoterlederna har, i allmänhet, varit i riktigt bra skick. Men sjöarnas is blev aldrig bra (frånsett några dagar efter nyår), djupsnö som inte gick ihop var väldigt tungförd. Så var det också med snön utanför lederna, väldigt bottenlöst och tungkört.
Allt detta berodde väl på att vi aldrig fick nån töperiod så det fanns inga olika lager i snön, när det väl började tö då försvann snön ganska fort.

Komradioapparaterna som vi köpte i mellandagarna funkade hyfsat men begränsad hållbarhet (på sändknappen) drar ner betyget.

Nu packar jag ihop den här bloggen till det börjar snöa .... ju fortare ju bättre ... ju!

2 kommentarer:

  1. Då får man tacka för underhållande läsning för den här gången då. Och försöka hitta tillbaka när rimfrosten åter möjligör skoteråka...
    /andwik

    SvaraRadera
  2. Mer snö och is till folket!

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...