måndag 13 april 2009

En annan dag


Kan den dag som är i dag vara en annan dag? Nåväl, årets annandag påsk är snart slut och det är bara att inse att det är snöskotersäsongen också. I bästa fall behöver man bara vänta sju månader till nästa säsongsstart. I värsta fall kan det dröja till efter jul-nyår och då känns det tungt att vänta, alltså hoppas man på en kort sommar, kall höst och tidig snö.
Vad händer med snöskoterdårarnas förening nu när det är så tragiskt lite snö? Tjaa, man kan ju ordna ett sammanträde i Fäviken, där brukar man visa skotrar. Sen är det skoterns dag i oktober så det finns hopp.

Stefans (hej Stefan!) kommentar och förslag om att skaffa en hoj och glida runt även på sommaren är inte dum, kommer omedelbart att tänka på en Can-Am Spyder (www.emotor.se/nyheter/?1953) som väl är det närmaste snöskoter man kan komma för sommarbruk. För reklamintäkterna från denna blogg köper man snart en sådan ;-) Såg en Spyder på Noliamässan i somras, tror det stod 165 papp på prislappen.

Säsongens troligen sista sammanträde i SkDF hölls vid Sjöändtjärnen med bara en styrelsemedlem närvarande. Innan jag anlände dit körde jag en sväng bortåt skogsbilvägen, bara för att .....
Efter ett tag skulle jag göra en vändsväng, såna som man gör massor av gånger, hittade en bra plats där någon vänt tidigare så det spåret borde bära lite bättre än snön i övrigt. Ner och upp ur diket var tanken men pluumsss blev det, diket var fyllt med vatten under snön. Bara att klä av sig och börja jobba. Några strategiskt placerade björkslanor senare var skotern uppe på vägen igen. Det var vinterns värsta fastkörning och den skulle naturligtvis hända på en dag som är en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...