söndag 7 mars 2021

Komptid

 Genom att ta ut lite komptid blev det möjligt för skoterdårarna att börja sportlovet lite tidigare än andra. Det var fler som hade tid till förfogande så vi blev 6 stycken som drog iväg mot Överturingen. Någon i gruppen hade nämnt Vitvattnet som ett resmål och det var väl ett förslag så bra som något annat. Och vid närmare eftertanke, en resa som vi skoterdårar lyckats undgå att göra. 


Första stopp blev Turingen där några behövde tanka, frågan om vi skulle tanka oss själva också var upp till diskussion men beslutet blev att invänta den riktiga hungern. Alltså fortsatte vi färden mot okänt land som i detta fall innebar att man, strax söder om Turingen, i stället för att svänga höger mot Rätan blinkade vänster mot Horten och Stockholmskojan.

Efter några kilometer längs en inte alltför flitigt använd skoterled kom vi fram till denna Stockholmskoja, som tillhör Haverö skoterklubb. Eftersom det inte fanns några corona-restriktioner förknippade med lokalen blev det lunchrast. Dessutom fanns där en geocache-gömma, för den som pysslar med sådant.

Mätta och belåtna gick färden vidare mot Horten, som är en rätt stor och populär fiskesjö cirka 1 mil söder om Handsjöbyn. Även häråt var skoterleden lite eller inget använd men kryssen fanns där och det gick bra att hitta men det tog tid då det var krokigt, guppigt, spårigt och stenhårt.

På Horten var det mest blankis och personligen tycker jag att det är sämsta föret med ständig risk för att slira och sladda omkull. Men det gick bra och vi tuffade vidare några kilometer och anlände till det utvalda målet. Nu är det inte riktigt sant eftersom vi stannade i korsningen till Rätan och besökte varken sjön eller byn som heter Vitvattnet.

Efter en stunds bensträckare styrde vi längs en mer trafikerad led upp mot Rätansbyn där ytterligare tankning stod på programmet. Finnsvedsavdelningen av Skoterdårarnas förening hade tider att passa så de valde att  dra vidare medan resterande två skoterdårar tog in på värdshuset för att få en bit mat.

Än en gång mätta och belåtna återstod den tråkiga blankis-körningen längs Rätanssjön och sen Nästelsjön plus ytterligare nån sjö sammanfogade med isiga och spåriga skoterleder. Men resan gick bra och 6 timmar och nära 12 mil senare anlände vi till startpunkten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...