torsdag 14 januari 2021

Kap

 Under gårdagen blev det en resa till Döderbuan för att ta bort de träd som blåst ner över leden mellan Döderbuan och Döderbutjärn. Det handlade framförallt om den asp som fanns längst upp i "mördarbacken" och effektivt hindrade all trafik. Utrustade med lämpliga verktyg gick det ganska snabbt att ta bort de granar som blev provisoriskt åtgärdade häromsistens och dagens riktiga ärende, aspen.

Det blev även tillfälle att känna på den snö som kommit senaste tiden. I terrängen går det ganska bra att ta sig fram, i alla fall efter leden där det är kört tidigare, däremot har det halvbra läget på sjöarna förbytts i nära heldåligt. Isarna tyngs ner av mängder med snö och då blir det som det blir, massor av vatten på isen. Inte överallt men stora områden var rejält plaskblöta där man undviker att stanna för att titta på utsikten, om man säger så. Jag hade dessutom en kälke på släp och den gick rejält tungt i snösörjan.

Nu är de grövre träden borta, de mindre träden av pilbågsmodell får vi nog dras med ett tag till, det är ganska tidsödande att ta sig fram och röja i dessa tunnlar. 

Skoterleden mellan Döderbutjärn och Stor-Noren är helt okörd och tiden medgav inget försök denna gång dessutom är förhållandena på Noren lika som på övriga sjöar så det kan vara lika bra att inte bege sig dit.

Skogsarbetet avslutades med matrast i StorÅksjöns koja, välkommet vindskydd undan blåst och snö.

2 kommentarer:

  1. Ser ut som att det har kommit riktigt rejält med snö nu.

    SvaraRadera
  2. Kommentar ang snödjup: ja det är riktigt bra med snö i skog å mark, vi hade ca 55-60 cm på "mätstation" strax efter stora snöfallet och ännu mer på vissa platser. Nu sjunker den ihop lite men samtidigt kommer påfyllning i kväll (tisdag). Sjöisarna är lika luriga som tidigare!

    SvaraRadera

Redan?

 Nu när det blivit dags att blicka tillbaka på mars månad blir det med ett konstaterande att det redan är slut på det roliga. Vintern lyckad...