söndag 31 januari 2021

ResuméMed bara några timmar kvar av januari kan det vara läge att runda av med några noteringar. Det finns numera ingen anledning att klaga på snödjupet, det är lite svårt att se på mätstationen men sjuttio-centimetersstrecket har varit översnöat innan snön så sakta börjat frysa ihop och ytan nu ligger en decimeter lägre. Cirka. Det här är ingen exakt vetenskap och det spelar ingen roll när någon kör fast skotern, den sitter fast oavsett.
Senaste snöfallet, runt den 22/23:e, tryckte upp en del vatten på flera, sen tidigare, vattensjuka sjöar. Tursamt nog så har kylan den gångna veckan fixat till både sjöarna och den fluffigaste snön som nu är riktigt körbar eller rättare sagt, det är bättre än man kan tro.
Temperaturer mellan 20 och 25 har dämpat åk-lusten något men samtidigt vill man trampa luften ur snön längs de vanligaste rutterna så några mil har det blivit. Sen frilansar vissa i skidspårsbranschen och även där är det bra om det blir kört så att det går att sladda och dra spår sen.

Idag, söndag, blev områdets sista okörda skoterled trampad. Sträckan mellan Döderbutjärn och Stor-Noren har bedömts vara alltför svårkörd med all snö som hänger i ris och buskar. Tack vare den kompaktare snön och en hemlig taktik var det gjort i en grisblink att köra den sträckan.
Även denna dag blev det rast vila vid Stor-Åksjöns raststuga där det stod Bullens på menyn. 
Några skoterleder är sladdade och ganska bra medan andra bara är trampade och väntar på att bli sladdade och, som sagt, material att jobba med finns det så det kan bli hur bra som helst.
Noterar även att försäkringsbolaget Svedea har skänkt en bunt ledkryss till bygdens skoterklubb. En självklar uppmaning blir därför: försäkra skotern hos Svedea (direktlänk till skoterförsäkringen) och ange medlemskap i Södra Näktens ssk, ni får rabatt och klubben provision. Vinn-vinn-läge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...