söndag 29 november 2020

Inte alla hemma

 Bättre sent än aldrig. I år dröjde det till första advent innan Sjöändviken fick en is värd namnet och fortfarande är den inte godkänd för överfart, inte med snöskoter i alla fall. Fjolårets premiärdatum, 9 november, har passerats med råge och man började misströsta men så slog vädret om och de senaste dagarna har istjockleken ökat till ca 8-9 centimeter och skridskoåkarna har glada dagar. För skoteråkarna spelar det i stort sett ingen roll eftersom det är pinsamt lite snö i terränglådan men samtidigt är det så drömscenariot ser ut, först is och kyla sen rejält med snö.

Det pratas mycket om Corona-anpassning i år och är det nåt som alltid har varit anpassat så är det väl snöskoteråkning där man oftast har munskydd, andningsmask och visir. Till detta en riktig skyddsklädsel inklusive handskar och hjälm på var sin skoter med rejäla avstånd. Så nu är det bara att vänta på myndigheternas rekommendationer att bara åka skoter och avhålla sig från de andra fritidssysslorna, vilka det nu skulle kunna vara.

Snöbristen till trots har det blivit ett antal skoterspår på diverse lägdor i närheten, det är ingen större skillnad  mot förr då ungarnas skidor skulle provas på första snön.

Själv passade jag på att förena nytta med nöje när det blev en tur till postlådan, det gäller att ta till vara tillfällena. 

Det egentliga ärendet var dock att parkera om de skotrar som stått och trängts i sin sommarförvaring. Jag hade nämligen drabbats av klarsyn och förstått att jag hade för många skotrar stående. Efter nån veckas annonserade hände det plötsligt att en spekulant närmande sig så det blev till att snabbt stuva om så att rätt Ski-Doo stod längst fram.

Så nu har den gamla trotjänaren fått ett nytt hem ganska långt söderut, kanske lite ovant med dalmål för den som är van jämtska men det blir nog bra.

Visst blir det lite tomt att inte ha alla hästar hemma men samtidigt vet man att det nog inte blir mycket hjälp den kommande säsongen att hålla maskinerna rullande när man knappt får träffas. Och skulle dom där myndighetsrekommendationerna bli verklighet så finns det fortfarande fem maskiner kvar att roa sig med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...