fredag 10 april 2020

Inställt

För första gången på många år är man ledig på långfredag. Normalt brukar det vara pimpeltävling här i byn denna dag och i de fall tävlingen ställts in har det i alla fall varit samling vid bygdegården för att äta hamburgare och fika i största allmänhet.
Som så mycket annat är alla sådana aktiviteter inställda nu med hänvisning till rådande corona-farsot. Eller "det nya coronaviruset" som man säger, varför var det aldrig tal om det gamla viruset?

Har inte uppfattat någon avrådan från att åka skoter (om man undantar lavinfarliga områden) så den aktiviteten kan fortsätta som vanligt, snö- och isläget är relativt gott för årstiden även om det tidvis blir mycket smältvatten på sjöisarna.

Skoterdårarnas förening har hållit igång verksamheten i normal omfattning med lagom långa dagsturer både hit å dit.
Tornet-premiären ägde rum når vi var i Borgafjäll men man hade även öppet helgen därpå och då var vi så klart på plats. Men sen stängde man butiken för i år, vi närvarade alltså vid hälften av alla tillfällen.

För ett par veckor sedan blev det dessutom en 4-hjulingstur inom distriktet. Upplägget var att besöka Brynjeholmens vindskydd men i höjd med Sandnäset insåg vi att det inte var så roligt att åka på isen då det rasslade och skumpade väldeliga i den tunna dubbelis som bildats.
Vi svängde upp i Sandnäset, vidare till Stor-Åksjön, där det skulle ha varit pimpeltävling den dagen. Jakten på ett vindskyddat läge slutade vid Dödrebodarna där det var riktigt bra att tända en eld och värma en burk Bullens. Minnesvärt från den turen var den snöskur vi mötte på Tångöravattnet, det var knappt led-syn, om man säger så.

Som sagt så är det mycket som är inställt, till och med snökäpparna är insamlade och inställda i förråd i väntan på en ny istid. Normalt brukar pinnarna vara kvar till efter påsk men i år är det mycket som inte är normalt och då blev det på detta viset.

Däremot är skotrarna inte inställda och det är precis som vanligt. En liten skillnad är att jag inte får nån hjälp av barn och barnbarn att hålla skotrarna rullande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...