söndag 11 november 2018

Fars dag

Här kommer årets säkraste förutsägelse: idag fars det inte med snöskoter över Sjöändviken! Vattenskoter funkar däremot alldeles utmärkt liksom att frakta snöskotern med flotte över viken om man nu har en tradition att hålla vid liv. Som att åka över viken med snöskoter på farsdag.
Under skoterns dag för ett par veckor sedan fanns det ett visst hopp om vinterns ankomst, med kalla vindar och snö i luften, men sen har det raskt gått utför med vintern med flera plusgrader, blåst och regn. Men även lugna fina dagar som gjorda för att pyssla med att ta ner "några" träd i min lilla skog. Så av den anledningen sörjer jag inte snöbristen så jättemycket men undanber mej regnet.

Det var väldigt nära att vi svängt söderut för att besöka Åsarna och Klövsjö för att beskåda deras skoterns-dags-firande, men hur det nu blev så hade vi ett övrigt ärende till stan och då blev det som vanligt, i år också.
Och som vanligt var det fullt med folk hos Oktan i Torvalla trots frånvaron av skoterhoppning eller andra uppträdanden, något som jag personligen inte saknade, har man sett en har man sett alla. Efter diverse skoterprat med kläm-å-känn så drog vi vidare mot Motorhuset för att köra samma ritual där. Bäst-i-test blev Motorhusets hamburgare som var billigare, större och godare.
På grund av det "övriga ärendet" så hann vi inte med de japanska skotrarna, där var hamburgergrillen kall och det var stängningsdags.

När detta är sagt är det väl bara att erkänna att jag avfallit från den sanna tron, tron på snöskotern som det enda rätta fortskaffningsmedlet.
Fyrhjulingar har alltid varit totalt ointressanta för mej, till exempel så har de varit portade från dessa sidor. Nu är det ju skillnad på fyrhjulingar och fyrhjulingar och jag har, till o från, drömt om en hjuling med störtbåge.
När det så dök upp en Polaris ACE med rätt registreringsform var det bara att slå till.
Många skogsbilvägar har blivit utforskade i sommar men mest nyttokörning hemma på ranchen, naturligtvis. Helt klart behändigare att frakta verktyg, sågar, bensin mm på hjulingen än att skita ner bilen för dessa sysslor. Därtill så fick jag under sensommaren sällskap i utv-klubben av brodern, så trevligt så.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...