fredag 29 december 2017

Såbbut

Vilken kanonstart på helgledigheten! Efter några dagars bortavaro tog jag med barn och barnbarn hem till byn för att idka jullov. Snöfallet mötte vi i Sundsvall och sen dess har det bara vräkt ner så man riskerat att flina skallen av sig.
Och som vanligt säger jag till dem som tycker att det är nog nu: -"Varför då, uppåt finns ingen begränsning"
Jag har fått låna skotern ett par gånger och kollat av hur det ser ut längs skoterlederna bland annat och nu får man ångra att inte käpparna kom upp på Råssjön före jul, det är väldigt svårt att hålla en bra linje i den vattendränkta snön när man inte har några riktmärken.
Nu finns det i alla fall förutsättningar för det ska bli bra leder både här och där och för dem som gillar friåkning i pudersnö finns det i det närmaste obegränsat med lämpliga områden att svänga runt på.
Det är länge sedan man kunde köra fast bara genom att stanna lite olämpligt på en plan lägda, såbbut är den jämtländska benämningen på snöigt eller snöfullt väglag, och såbbut är vad det är - överallt.

Hur mycket är det då? Ja, på den officiella mätplatsen var det idag, när snöandet slutat, 57 cm. Men man behöver bara komma en bit upp på höjderna och myrarna runt byn så är det betydligt mer men det är bara en uppskattning eftersom måttbandet glöms hemma, alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...