fredag 24 november 2017

Det fars

Det ville sig inte riktigt med ännu en tidig premiärtur över Sjöändviken. Förhoppningen liknade länge en tragisk fars med ständigt sönderblåst nyis inne i viken, men så till slut fick vi några rejäla kallnätter och då var det bara att ge sig ut med isborren.
Förra året inföll Fars dag den 13 november, i år inföll dagen då det fars över viken förra lördagen, alltså fem dagar senare än i fjol. Statistiskt sett är det fortfarande lite tidigare än normalt eftersom slutet av vecka 47 brukar vara ett riktvärde.
Förra året hade vi, vid den här tiden, avverkat åtskilliga mil på den nya skotersäsongen och om inte OM funnits så hade det kunnat bli riktigt bra även i år men tyvärr avslutades torsdagsmorronens snöfall med alltför många plusgrader.
Själv hade jag förmånen att vara hemma och skotta snö, sedan det var avklarat blev det en premiärtur till Sjöändtjärnen, bäst att passa på, snöandet hade redan övergått till regn och tempen drog iväg över nollan.
Idag, fredag, kan man konstatera att cirka halva tjockleken av gårdagens snötäcke finns kvar och på sjöisen har snön smält och frusit till ny is, ingen skridskois men till isväg duger den väl.

Om nu väderspådomarna håller vad dom lovar så kan det bli riktigt trevligt till första advent.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...