söndag 30 april 2017

Bokslut


Efter lite bokföring har det blivit dags att presentera bokslutet för skotersäsongen 2016/2017.
Säsongen började tidigt med fullt körbar snö i början av november, visserligen sjönk den ihop i omgångar men det fylldes även på så det blev en del halvlånga turer redan före jul. Sjöändviken passerades på farsdag den 13 november medan det dröjde en vecka in på nyåret innan Råssjön var farbar runt Näset.
Och så vidare, och så vidare, den tidiga säsongsstarten syns ganska väl på kilometerräknaren som stannar på 292,3 mil fördelat på fyra skotrar. Värt att notera kan vara att Blå-Rangerns 19 mil åkts av sonen som deltagit i en del av våra utflykter.
På Ski-Doo´n har jag fått ihop 232 mil och det var faktiskt lite mer än jag gissade när bland annat några före detta arbetskamrater satt hemma hos gamm-chefen och ljög. Med betoning på gammal, kan tilläggas.

Anmärkningsvärt från säsongen får väl den sena Tornet-öppningen anses vara, något som gynnade Träffpunkt Haverö på Turingen.

Till årets highlight hör resan till Wärdshuset Orren, dagen då allt var perfekt.
Efter en säsong med kommunikationsutrustningen Scala Rider Packtalk blir betyget från min sida en knapp fyra. Väldigt trevligt att kunna prata om ditt å datt längs vägen men en del konstiga bortkopplingar drar ner betyget. Svårt att förklara men ibland var räckvidden hundratals meter och ibland fick man inte kontakt inom några meter. En del kan säkert vara användarberoende men inte allt.
Utrustningen är till viss del röststyrd och man kanske får acceptera att den engelska flickan inte förstår jämtska så bra.

Avrundar med några blandade bilder ........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...