söndag 29 januari 2017

Otur med turen

Det har varit norsk-weekend i helgen och naturligtvis fanns en liten lätt skotertur på programmet. Strax före avgångstid hördes oroande signaler om att en av maskinerna vägrade lämna depån. Efter en stunds övertalning bestämdes att den fick stå där å sura bäst den ville, genom en liten omdisponering av tillgängliga resurser så kom vi iväg ändå.
I planeringen ingick att det skulle vara lättåkt och Turingen fick gärna finnas med som ett delmål. För oss skoterdårar, som besökte Turingen förra helgen, gällde det att hitta en variant som inte var helt lika som förra resan. Och faktiskt så hittade vi en väg som vi lyckats missa i alla år. Eller rättare, vi har följt den gamla ledsträckningen från Örasjön mot Gärdsjön utan att reflektera över att raka spåret är just - raka spåret. Vägen går, mer eller mindre, parallellt med skoterleden men till slut så går det svänga in på leden mot Turingen.
Tro det eller ej men leden var nysladdad (!) och om möjligt ännu finare än förra helgen. Helt övertygad om att bilvägen till Turingen inte ens var i närheten av ledens standard. Bara att lyfta på hjälmen å gratulera Ledkungen till ett imponerande arbete.
Den som inte åkt lederna runt Turingen, och inte förstår vad jag pratar om, rekommenderas en åktur i området.
I rätt tid för lunch ankrade vi till vid Träffpunkten för att avnjuta en hamburgare med tillbehör, helt enligt standardmenyn.
Lite osökt kom vi att tänka på Hamburgertornet där man låtit meddela att de inte kan öppna med hänvisning till rådande snöbrist.
Efter att ha ätit å surrat lite med en annan matgäst så begav vi oss hemåt i lagom marschfart. Vid en bensträckarpaus kom vi av någon anledning på att det fanns bekantas bekanta i krokarna och då kom förslaget att vi skulle göra ett oväntat besök och då gjorde vi det, men det var ingen hemma eller så var det det dom var.
Vi lämnade turingeleden och skumpade in på nåt som väl får räknas till gärdsgårdsserien bland skoterleder. Lite ovanligt att det är så knöligt, det brukar vara bättre, men dom tror kanske att det är samma förhållanden som i branten upp mot Tornet men här fanns faktiskt snö att fördela ut i de värsta groparna.
Nu ska man väl inte vara för kaxig, det börjar bli ett riktigt bekymmer denna snöbrist. För oss alla.

Nåväl, man ska inte gnälla, vi fick en fin liten tur som för övrigt avrundades vid en välkänd friskvårdsanläggning där stugvärden var på plats och hade fixat varmt och gott tills vi anlände, tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...