måndag 6 april 2015

Sjukt

Så har det susat förbi några dagar som allmänt kallas påsk. Själv passade jag på att göra lite service och underhåll på den skröpliga kroppen lagom till helgen vilket förde med sig ett lugnare tempo, så lugnt att det inte förekommit någon skoteråkning över huvud taget för min del. Lite felplanering kan tyckas men får man en återbudstid på verkstaden lär man ta den, för man vet aldrig när nästa erbjudande kommer.
Förutsättningarna för Gillhovspimpeln blev bara bättre och bättre, den packade snön frös ihop och det var sjukt bra vägar för de tävlande. Visst kändes det lite vemodigt att inte kunna rigga igång Pimpelexpressen men nu var det som det blev. Skärtorsdagen är värsta fixardagen när det gäller tävlingen, som avgörs under långfredagen, och det var full aktivitet när vi gjorde en snabbvisit till högkvarteret.

Solen är en viktig beståndsdel i en lyckad pimpeltävling och trots alla pessimisters spådomar så lyste den med sin närvaro på ett alldeles utomordentligt sätt. Blåsvinden gick det att skydda sig mot genom att parkera på rätt sida Holmen. Hemmavarande barn och barnbarn var inte ens måttligt intresserade av pimpelfiske utan det blev en liten spontan utflykt med skoter i omgivningarna. -"Pappa körde jääättefort" rapporterades det vid återkomsten.

Påskaftonen ägnades åt fria aktiviteter det vill säga skoteråkning, lillen var ganska bestämd om vad som skulle ske så det var bara att packa matsäcken och dra iväg, inte så långt hemifrån, däremot var en vindskyddad fikaplats ett önskemål.
Senare på dagen blev det en improviserad släktträff vid Sjöändtjärn med anledning av någons bemärkelsedag. Trots de sjukt goda förutsättningarna blev det, för min del, helgens längsta skotertur, hela 800 meter med taxi från Losjövägen.1 kommentar:

  1. Hej.
    Jag vill bara nämna att nu har vi fått Högåns nya hemsida i drift.
    //Göran O.

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...