söndag 29 mars 2015

Andra chansen

Precis när skotersäsongen var nere för räkning, i det närmaste uträknad och bårbärarna på väg in, då minsann rycker det till i kroppen och upp stiger den finaste vinterdag man skådat på mången god dag.
Gillhovspimpeln är i antågande så lördagen började med lite koll vad beträffar is- och snöläget. Teorin var att försöka trampa och frysa fast snön på blankisen så att det blir möjligt att röra sig på sjön utan att riskera livet. Senare på dagen fick vi reda på exakt hur hal snötäckt is kan vara.

Något försenade anlände skoterdårarna till den vanliga mötesplatsen, vi hade nämligen fått oväntat besök - från Norge.
I gnistrande solsken styrde fem skoterdårar mot söder efter att vi kommit fram till att flera av oss faktiskt inte varit till Turingen i år. Och efter att Hamburgartornet tvingats stänga för säsongen bedömde vi att Turingen var en bra ersättning.
Det blev lite av en favorit i repris när vi valde skoterleden ner mot Långvattnet för att sedan ta kraftledningen och diverse skogsvägar mot Handsjöbyn.
Där, på Handsjön, hade resan kunnat sluta och allt berodde på att vi gärna stannar för att prata lite. En efter en blev stående med skotern slirande på blankisen, och den som kom iväg kunde inte stanna för att hjälpa de andra utan att först köra och parkera sin skoter vid strandkanten.
Åtskilliga minuter senare kunde vi slira vidare mot målet.
Bäst vi satt där inne och motade bort svälten så kom det in en skoterfantast från Ånge, han hade övergett sin fisketokiga kamrat nere på Holmsjön för att få sig en burgare på Turingen, med sådan inställning hade han helt klart platsat i Skoterdårarnas förening.


Hemresan blev en snabb historia via diverse sjöar som inte ligger där skoterleden går, det gäller att försöka förnya sig i vägvalet men det slutade som vanligt på Abbornäsets friskvårdsanläggning där solen gjorde vad den kunde för att trycka oss mot husväggen.

Möjligen var det annat väder på gång, hur som helst började det blåsa en lite kylig vind som gjorde att vi valde att avrunda dagen för att om möjligt ta ny friska tag under söndagen.

Sen utlovas det lite mer snö och riktigt bra förutsättningar för att påsken ska vara räddad nu när vintern fått en andra chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...