onsdag 31 december 2014

Gott nytt år!

Dags att runda av 2014 och avslutningen blir ungefär lika dålig som resten av året, just nu är det 5-6 grader varmt och snön som vi fick i måndags är i princip borta.
Under december har det varit övervägande kallt men dåligt med snö, trots detta har det blivit en del skoteråkning även om sjöarna som vanligt varit en begränsande faktor.
Julhelgen är alla hemvändares skoterhelg så trots stundtals sträng kyla hördes det en del skoterljud i terrängen, jaaa, jag var också där. Bland annat synades Råssjöns is under annandagen och den blev godkänd för överfart, både mot Tången och runt Näset. Någon markering av leden blev det inte då, känns något tidigt att öppna vägen officiellt, särskilt med tanke på den snö som kom senare och pressade upp en del vatten som kan ha försvagat isen - så tills vidare är det  överfart på extra mycket egen risk som gäller.
De första svängarna i omgivningarna har haft mer nytta än nöje över sig och då får Rö-Rangern tjänstgöra, faktiskt var det så att nyskotern stod orörd ända till tredjedag jul då hemmavarande barn och barnbarn ville göra en sväng innan det bar hemåt för deras del.
Det blev en del vändor i närmaste grannskapet, så pass mycket att de efter avslutad körning hade åkt mer på nyförvärvet än mej. När jag sen fick ha skotern för mej själv har det ändrat sig, till min fördel.
Efter att gårdsplanen befriats från måndagens snö så skulle naturligtvis snön ute i terrängen provas under en lite längre premiärtur.
Det har blivit lite av en standardtur att åka leden mot Örasjön och vidare mot Gärdsjön.
Leden är på det stora hela i hyfsat skick, alla vindfällen är borta däremot kan det vara lite skumpigt i spåren efter diverse skogsmaskiner. Blir säkert bra när snön kommer på allvar.
Från Gärdsjön tog vi Turings-leden mot Kroksjönäset.
Där ingår det i rutinerna att kolla om de fritidsboende bekanta är i stugan. Och så var det!
Bäst vi stod där ute i det begynnande regnet så blev vi inbjudna på kaffe och doppa. Och en trevlig pratstund fick vi också, tackar, tackar.
När det sen var dags att leta sig hemåt blev det enklaste tänkbara, dvs gamla vägen mot Örnbergssjön och därifrån ordinarie led via Råssjön, som vid det laget var rejält plaskblöt på en del ställen.
Ca 38 kilometer blev rundan och skotern gick som en dröm hela resan, fortsätter det så här så blir det ett gott nytt år 2015.

Ett gott snörikt skoterår tillönskas er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...