söndag 26 oktober 2014

Fullt eller fullt?

Var det folkigt eller var det folkigt? Det måste ha varit besöksrekord hos skoterhandlarna i helgen. När vi närmade oss Oktan i Torvalla var det dubbla rader med parkerade bilar säkert tvåhundra meter före och bra mycket efter och fullt på parkeringarna hos grannföretagen.
Oktan har byggt om och utökat lokalerna med anledning av förändringarna i sortimentet, Ski-Doo har tillkommit och Arctic Cat försvunnit. Att verkstaden behövde utökas var klart, det var rejält trångt där tidigare. Nu har man flyttat verkstaden till ett eget hus på gården. Också butiken har blivit mera ändamålsenlig.
Och i lördags var det knökfullt där, folk och skotrar i en härlig blandning. Hamburgar-försäljning förstås och en hel del montrar med diverse tillbehörsförsäljare. Flyguppvisning var det också i form av skoterhoppning.

Hos Motorhuset verkade det lite lugnare men det var säkert tillfälligt för de flesta åker nog emellan så det handlar bara om flödeshastighet. Arctic Cat återfinns numera i samma lokaler som Polaris och det funkar det också. Det bästa med rockaden, enligt mej, är att BRPs produkter finns på ett och samma ställe.

Yamaha Centers lokaler upplevs som ljusa och rymliga när man kommer från Motorhuset och vi kanske låg först i vågen för det var snudd på lite folk där. Såg heller ingen matförsäljning, man har under senare år kunnat köpa kolbulle, om man haft tålamod att vänta.


Det är mycket Arctic hos japanerna sedan man började samarbeta om tillverkningen. Vissa maskiner är helt identiska med Arctic chassimässigt, i stort sett bara färgen som skiljer. Sen sitter det förstås en Yamahamotor hos båda märkena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...