lördag 1 mars 2014

Norskbesök

Så har det återigen varit norgevecka här i byn och traditionsenligt har vi fått följa med på en liten finalrunda i veckoslutet.
Dom hördes ha haft fina dagar med mycket skoteråkning både hit å dit och idag skulle vi som sagt vara med och runda av med en tur åt Tornet till.
Efter morsning och materialgenomgång på Jo-Larslägdan så blev det en föga originell men ändå bra tur söderut bl.a. till Örasjön och kojan där.
Det är inte ofta det är så många norska medborgare samlade där vid Örasjövallen men var tror ni stugvärden befann sig då? Jo i Norge!
Nåväl, vi fortsatte via Gärdsjön och Ocksjön till Lill-Fisktjärn där vindskyddet fortfarande står upprätt och lämpligt till för en bensträckare med kaffe och hembakt fin-doppa.
Det där med doppa till kaffet är något som sällan eller aldrig förekommer vid Skoterdårarnas vanliga färder men desto mer uppskattat att bli bjuden en sån här gång.

Efter lite spontansurfing på myrar intill leden så anlände vi till Hamburgerberget. Sammanfattningsvis kan man säga att där var det inte trångt. Det var nog bara personalens skotrar som stod parkerade där annars helt tomt, väldigt ovanligt.
Möjligen kan varmgrader i början av veckan med tillhörande varningar för dåliga isar skrämt en del, plus att dagens väder kanske inte var det mest inspirerande för en del skoteramatörer. Men vi behövde inte trängas runt grillen, alltid något.Hemfärden blev via Baksjöbodarna och Abbornäset där det, också traditionsenligt, blev en bensträckare och kaffe på maten.
Vid det avslutande Taskaracet var det fyra norska ekipage som kom till start och alla klarade provet med bravur.
Därmed var årets norskutflykt till ända efter en nära åtta mil lång tur med genomgående bra före både till lands och sjöss, det var faktiskt förvånande lite vatten framme på sjöarna. På Råssjön var det till och med fin blankis under den snö kommit under natten.

1 kommentar:

  1. Det ser störthärligt ut!
    Brukar följa din blogg och blir rätt sugen på att testa lederna vid tillfälle.

    SvaraRadera

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...