tisdag 31 december 2013

Upphällningen

Så är tjugo-tretton på upphällningen och det är bara skit med skoterföret, knappast nån tröst att det snöar just nu för det pratas om temperaturer nära noll och då befarar man det värsta.
Hoppet om en bra vinter finns dock orubbat, det är bara tålamodet som prövas en aning

.
Alla som minns december 2006 vet att vintern dröjde då också, ända till året därpå faktiskt.
Det dröjde till den 14 januari 2007 innan man kunde göra ett premiärbesök till Sjöändtjärnen och ytterligare en vecka innan första långturen värd namnet ägde rum.
Det var ett riktigt busväder som tog hit snön den 14:e, närmare bestämt stormen Per.

På den tiden var jag "testförare" för Magellan-GPS-manicker med den då nya modellen Roadmate 2500 provisoriskt monterad på skotern. Modellen hade pekskärm och var av multifunktionstyp (bil, båt och vandring), nåt som var nytt då men fullt naturligt nåt år senare då alla tillverkare hade sådana prylar på programmet.

När jag tittar på bilderna från stormdagen är det inte utan att man hoppas på att vi kan få hit nåt liknande snöoväder inom kort, kan man välja bort blåsten så inte mej emot.
Men det torde vara riskfritt även om det skulle blåsa en smula för efter Ivar finns det knappast nån skog kvar som kan blåsa ner. Framför allt: Låt det snöa!

Färdigdrömt om svunna tider, dags att blicka framåt och tillönska alla ett gott nytt snörikt år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...