söndag 8 december 2013

Trevande premiär

Joomenvisst blev det en premiärtur under andra-adventhelgen, närmare bestämt under lördagen.
Det började med en fotvandring över Sjöändviken med lämplig borr i borrmaskinen. Snödjupet varierade från bortblåst till en knapp halv-decimeter och inget vatten på isen.
Istjockleken var betryggande tolv till sexton centimeter, eller mer men det vet jag inte för där tar chucken stopp i iskanten.
Den enda skoter som ville ställa upp på premiärturen var Xtrimen, dom andra maskinerna var plundrade på bensin i samband med gräsklippningsaktiviteter i somras. Å inte en droppe i nån reservdunk.
Men va´dåå X-trimmen var pigg och alert efter sommardvalan så det var bara att susa över till andra sidan.
Lite väl kort tur kändes det som så det fick bli en avstickare till Sjöändtjärn också.
Hade det inte varit för den ringa snötillgången så hade jag väl dragit en bit till men det är inte helt njutningsfullt att dunka i alla stenar längs leden.
Under en sammankomst senare på dagen nere på bygdegården planerades för en mer utökad premiärtur tillsammans med de norska skoterdårarna som var här och gjorde en premiärtur på sitt vis, mer på landbacken om man säger så.
Söndagmorronen bjöd på 17 kalla grader så vi blåste av alla utflyktstankar, men vi har nogsamt noterat att vi har en tur till godo till en annan gång.
Nu är säsongen igång även om det är lite trevande med tanke på snömängden.

2 kommentarer:

  1. Ser lovande ut att isarna får växa till sig innan all snö kommer!

    SvaraRadera
  2. Hej skoterdårar :) Här kommer ett tips till er om ni vill ha nya bättre dämpare. Kolla in ASA-Suspension AB på Facebook. Lycka till med körningen!

    SvaraRadera

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...