söndag 31 mars 2013

Halvtid

Halva påsken är avklarad, bara en och annan dag kvar.
Långfredag är lika med pimpeltävling på sjöändviken här i byn. Det såg lite grått ut från morgonen men med lite positivt tänkande så försvann molnen och det blev en riktigt bra dag på alla vis. Deltagarna hittade tillbaka efter två år av inställda tävlingar. När det gäller det skoterrelaterade inslaget så klarade Pimpelexpressen nypremiären riktigt bra. Första "lasset" kan bli det värsta eftersom rusningen till att få åka är störst och det aldrig går att göra en träningsrunda i förväg. Och visst blev det fullt lass och några meter på "rullen" innan farten var uppe. Tack vare hårt och fint underlag gick alla turer bra plus att det mellan turerna kördes kompletteringstrafik med flera mindre åkdon typ skoterpulkor/slädar.

Det extremt vackra vädret under påskaftonen hade en något förslöande inverkan även på de mest inbitna skoterdårarna. Efter en kraftigt förlängd lunchfika vid en fiskesjö, eller tjärn för att vara exakt, så kändes det som en bra ide att överge sällskapet och dra på en ensamtur i närområdet.
Hittade ett fantastiskt område (läs kraftledningsgata) med djup orörd snö på myrar och i lagom branta stigningar. Det gick ju som hejsan uppför backarna där och jag blev mer och mer modig när det gällde branter. Största utmaningen kändes det vara att man var ensam. Naturligtvis inträffade det gamla talesättet att högmod går före fastkörning. 
Helt enligt regelboken så var det en sten bakom skotern just på den plats där jag fastnat. Eftersom jag vägrar lyfta skotern med handkraft så blev det till att köra hela programmet med skottning och anskaffning av någon form av lyftspak/hävstång för att flytta skotern åt sidan förbi stenen.
Återigen blev det kombivinschen som hjälpte mej ur det besvärliga läget. Jag vinschade helt enkelt upp maskinen ur gropen för att sedan tippa åt sidan. Funkade riktigt bra och den bärgningshjälp som hade jour kunde återkallas.

Efter två påskhelger med bedrövligt skoterföre har vi nu ett  kanonföre som kommer att hålla en bit in i april om inget oförutsett inträffar.

Fjällen kändes väldigt nära
Påskdagen ser ut att bli strålande även den, så nu är det bäst att göra sig redo - Gla´ påsk förresten!

1 kommentar:

  1. Mycket trevlig tillställning med sol, skoter och fiske!! samt någon hamburgare också!

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...