torsdag 2 februari 2012

Uppdatering

Ibland kör det ihop sig så vissa saker blir ställda i kö, noteringar här till exempel.
Förra helgen, som var den sista i januari, förflöt ganska lugnt med mest hushållsnära aktiviteter under lördagen.
Under söndagen blev det äntligen dags för säsongens första tripp till Svenstavik. Ett ärende var att tanka, Xtrimen har begåvats med en ny tankmätare och jag ville kolla hur bra, eller dåligt, den visade.
Sista strecket på den digitala skalan försvann några kilometer från Svensta och tankningen visade att jag hade cirka 6-7 liter kvar i det läget så, peppar peppar ... mätaren kanske är riktig den här gången. BRP har haft problem med mätarna på både Lynx och Ski-Doo men har tagit fram en ny variant till i år.
Annars litar jag mest på förbrukningen enligt färddatorn, nära nog klockren mätning.

Ett annat ärende var att kolla isläget på bl.a StorBacksjön. Och det var gott kan jag meddela. Både där och längs Lillsjön höll vi oss relativt nära den västra stranden och det var i stort sett fritt från vatten på isen.

En av de mer udda fikaplatserna blev det i avsaknad av rätt placerade vindskydd i Svenstaviksområdet, vi hittade en ledig bänk på Galhammarudden. Serveringen hade för övrigt inte öppnat för dagen eller året.

Hemvägen gick via Capri upp mot Skuckuviken och över till Näkten, fortfarande bara enstaka fläckar med vatten men vi höll oss respektfullt nära stranden hela tiden.
Mitt emot Sandnäset, vid Fiskarstugan, frestades vi att prova en stig uppför Näktesberget. Efter ett antal vindfällda träd hamnade vi i en stenig bäck, det blev ett bra prov på skottningsförmågan hos den mörka skotern.

Kommande helg lär det ska bli kallt så en planerad långtur ställs på framtiden, däremot kan det bli en tripp i närheten, Hamburger-tornet har lördagsöppet sen ett par veckor. En tripp mot Bräcke ligger väl nånstans vid horisonten, lite osäkert dock om lederna blivit ruskade över sjöarna. Det var ju bitvis rätt mycket pinnkörning därbortöver.

Ett besöksmål som jag bara hört det viskas om är en vintervariant av fäbod-caféet i närheten av Rogsta, nån kilometer söder om Hackås, det blir intressant att se om det blir nåt nytillskott av möjliga fikaställen.


2 kommentarer:

 1. Hej Ranger. Trevlig blogg du/ni har. Alltid lika rolig att läsa.Hur anser du att isen är på Näkten runt Skuckuviken? Vi planerar för en resa från Svensta till Kälaberget i helgen 11/2. Storsjön mot Svensta, har du åkt den iår? H/Skuckumange. maila mig gärna på magnusgsson@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att få hjälpa till med vägval, jag svarar i ett särskilt inlägg

   Trevlig resa!

   Radera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...