söndag 5 februari 2012

Kallt


Prognosmakarna lyckades gissa rätt när det gällde kylan som skulle inträffa i helgen, här var det runt 30 kalla natten till lördag. Alla tankar på en tripp till Kälabergstornet avskrevs då den rätta hungern inte ville infinna sig men visst var man ut i kylan en sväng. Alltid lika skönt att komma in efter en promenad i strålande vintersol. Och trettio grader är egentligen inget märkvärdigt, däremot kan det kännas bistert när tempen sjunkit ytterligare tio-femton grader, som på den gamla goda tiden.

Det fanns, som sagts, planer på en långtur denna helg men prognoserna var så passa säkra att det aldrig kom längre än till funderingar.
Kommande helg däremot, den är bokad och klar, i alla fall när det gäller målet. Middagsmålet kommer, med intill visshet gränsande sannolikhet, att intagas å Storsjö fiskecamp.
Exakt vilken väg det blir dit är mer osäkert men vi blev ju snuvade på ett besök i rastkojan nära Lill-Lövsjön häromåret så det handlar nog om hämnd för den gången. Tror att det var efter den resan, då vi tvingades vända, som tankarna på nya snöskotrar dök upp på allvar.

Den led vi funderar på går via Börtnan, det i sin tur innebär att man bör åka via Åsarna och där finns en osäkerhetsfaktor som nog bör utredas. Det gäller hur pass uppdaterad den rekommenderade överfarten över Ljungan är, den från Äldbodarna till Rödnäset. Har en känsla av att lokalbefolkningen därborta inte åker så mycket skoter att det är uppkört så här pass tidigt på säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...