söndag 12 februari 2012

Storsjö-Ljungdalen

Skoterdårarnas förening har haft ett nära 36 mil långt sammanträde.
Sammanträdet påbörjades i vanlig ordning på Jo-Larstäckta vid halvniotiden på lördagsmorron, ajournerades vid Storsjö fiskecamp under natten och återupptogs strax efter nio på söndagsmorronen.
Här följer några sammanfattande noteringar från protokollet:
Syftet med hela resan var att bevisa att vi kunde ta oss upp till Tossåskorsningen från Börtan via Lill-Lövsjön.
På grund av ospårad djupsnö och trötta skotrar orkade vi inte med det för två år sedan. I år var det nästan för enkelt, inte så mycket snö som då och det var uppkört! Inget som gick att bevisa alltså.
Men vi fick se Lövans hotell eller om det var en rastkoja. Dessutom slumpade det sig att vi kunde få en fikastund tillsammans med kända storfiskare ute på sjöns is. Om det var tur eller skicklighet kan inte en sån amatör som jag avgöra men det lyftes upp ett antal fina fiskar bara under den stunden vi var där.
Rena transportsträckan blev det sedan till Storsjö. Sedan vi checkat in kändes det som att det fanns lite överskottsenergi som måste få utlopp så vi drog till Ljungdalen för att tanka.
Efter middag på Campen blev det lite skotersurr med likasinnade långåkare som åkt söderifrån, typ Lofsdalen, och så småningom siktade mot Ottsjö (med reservation för att jag virrat till det). Roligt med lite erfarenhetsutbyte när chansen ges.
För att undvika åka i våra egna spår så fanns det nästan bara ett rimligt alternativ och det hette Orren, och så fick det bli.
Maffig utsikt uppifrån berget ovanför Orren, men blåsigt så det blev inte så lång stund där.
Efter att ha valt bort Klövsjö hamnade vi i alla fall i gårdagens spår från Fotingen ner mot Åsarna.
Åsarna röstades senare bort till förmån för Svenstavik där vi hittade ett näringsställe som kunde servera en välkomponerad söndagsmiddag.

Lite statistikuppgifter: Från macken i Ljungdalen till ranchen hemma är det 18,5 mil och E-tec´en ville ha 1,1 liter/mil under den resan, under uppresan handlade det om ca 1,2 l/mil. Ganska lättfört och fint med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...