lördag 26 mars 2011

Bommade Storsjö

Med relativt kort varsel fick vi påbörja en planering att göra en tvådagarsresa till Storsjö kapell. En perfekt anledning att få dra iväg på säsongens sista (?) långtur dök upp då några lapplisor planerat in en träff hos brodern denna helg.
Husrum bokades på Fiskecampen och packade och klara drog vi iväg på utsatt tid dvs klockan nio noll-noll.
Förutom de orosmoln som meteorologerna pratat om så var det något som inte var helt hundra med Summiten, men vi styrde mot Svenstavik för att sedan möjligen välja en genväg från Lillsjön mot Brånan. Man måste tänka sig för i dessa tider eftersom de skogsvägar som plogats tidigare i vinter blivit snöfria grusvägar.

Det var ett perfekt före, körbart överallt, nästan för bra eftersom lederna var rena isgatan och ingen av oss har försett skotrarna med isrivare. Men om man kryssade lite vid sidan om leden så höll sig motortempen någorlunda i schack.

Någon kilometer efter Östbergsbodarna drabbades Summiten av driftstörningar. Den besiktning som var möjlig där ute i fält visade att det möjligen (och förhoppningsvis, med tanke på vilka kostnader det kan handla om) kunde vara ett tändstift som gett upp men stiften sitter inte precis servicevänligt till så det var lika bra att leta fram en lina och ge sig mot närmaste bilväg.
Knappt en och en halv timma senare var maskinerna tillbaka till utgångsläget. Vi hade då att välja mellan att plocka in reserven, dvs min gamla trotjänare blå-rangern, och fortsätta som inget hänt eller att blåsa av resan.
Just då kom en liten snöskur som hjälpe oss ta beslutet att ställa in, sorgligt men så blev det.Platser som fanns med i grovplaneringen denna gång var: Lill-Lövsjön, Helags och Orren, nu blev det bara att sätta dem på att-göra-listan.

Precis som ett flygplan som måste nödlanda blev vi tvungna att göra en runda för att göra oss av med bränsle. Som så många gånger tidigare valde vi Abborrnäset för att äta upp matsäcken, det är tryggt att ha en plan B som man vet fungerar.
Där var rena fiskafänget med angeldon på isen och taktiksnack (mm) i stugan, alltså i Friskvårdsanläggningen.
Ett par gäddor och åtskilliga kaffeskvättar senare övergav jag sällskapet, dom hade så mycket att dryfta och är dom inte klara så sitter dom nog där än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...