söndag 6 februari 2011

Vilodag

Det var inplanerat en skoterfri dag till i dag. Men hur kul kan det vara att sitta och titta på det vackra vädret och veta att det finns kvar soppa sedan gårdagen?
Sedan diverse snöskottningsaktiviteter var avklarade drog vi lott om ett grillställe att besöka, villkoret var att det inte skulle bli en lång tur .... (hört den förut ....?)
Abborrnäset ligger ganska hyfsat till och blev lotterivinnare. Lätt packning var anbefalld dvs en kaffeskvätt och en burk Bullens pilsnerkorv.
Strålande sol, tyst och vindstilla var det vid friskvårdsanläggningen, bara att göra upp eld och luta sig tillbaka mot väggen i väntan på varmkorven.
Vi hade nog precis fikat klart så dök det upp ett par skotrar till, obekant folk för mej men nån av dem hade visst fadersrötter i Finnsved.
Så småningom drog vi vidare för att göra en kringgående manöver för att komma hem. Kraftledningsgator är fina pudersnöanläggningar, roliga att testa skoterns förmåga i de branta backarna. Nu har ju förståss snön gått ihop så att det i princip bär överallt men som sagt, skoj att dra iväg uppför.
Å i dag kunde man önska sig tillbaka till Hundshögen, säkert bra utsikt där i dag, vi såg i alla fall Oviksfjällen från vår utsiktspunkt.

På tal om snön så gjorde jag en mätning idag. På grund av diverse omständigheter måste jag hitta en ny mätplats. Kollade först att det var jämförbara värden och det visade sig vara ca 67 cm på båda ställena så det kvittar väl att jag bytt plats.
67 cm undrar säkert någon, var det inte över 80 förut? Jo, så var det, 82 cm var förra noteringen. Plusgrader och regn har alltså tryckt ur 15 cm luft ur snötäcket. Undra på att det är så perfekt skoterföre överallt.

3 kommentarer:

 1. Hej
  Tack för en fin blogg. Mycket intressant och rolig läsning. Själv tycker jag att det är extra kul att läsa om utrsutning och smarta lösningar, vad har ni t.ex med er för verktyg när ni drar iväg. Jag försöker själv utforma det optimala tool-kitet för skotern, har ni några förslag?

  mvh///flojohan.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Vill påstå att en spade är viktigast men bågsåg och yxa är också "måsten"
  Problemet på nya skotrar är att det finns så dåligt med utrymme för fasta installationer, och ligger grejerna i boxen då är det alltid en massa skrot liggande ovanpå. Men i vinter har jag oftast haft bågsågen i boxen eftersom "sticksågen" i spadskaftet inte är helt optimal.
  På gamla Bettan var det enklare > http://skoterdararna.blogspot.com/2009/12/bra-att-ha.html // Rangern

  SvaraRadera
 3. Läste detta inlägg för ett tag sedan och blev inspirerad, men det var ju för trångt under huven, även på en gamal Lynx Explorer, men efter att ha städat ur gamalt skit som låg i dynan, så börjar det bli som jag vill ha det, får se om det blir ett inlägg på bloggen framöver...

  //flojohan

  SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...