söndag 20 februari 2011

Slappardag

Vi har norskbesök i byn den här helgen och vi hade en sällskapsresa inplanerad till söndagen. Eftersom skoterdårarna nyligen varit till Tornet så valde vi att ta det lite lugnt, i alla fall under förmiddagen, det var dessutom rätt kallt så det fick bli lite varmhållningsaktiviteter hemma  på ett snörikt tak.

Självklart kunde man inte stå emot den strålande solen så den lilla packningen packades och vi åkte Näkten till Sandnäset, ganska hårda drivor på sjön men med lagom fart så gick det fint. Vi hade inget speciellt mål, mer än att jag behövde ett lunchmål.
När vi omsider hamnade vid Stor-Åksjöns strand var det bästa läget att stilla sin hunger. Där var redan några Sandnäsbor så vi fick oss en liten pratstund innan vi drog vidare.
Vi valde den krokiga vägen hemåt, kraftledningsgatan från Tjutbodarna är ju krokig i alla riktningar, framför allt vertikalt.
 Det har inte hänt så mycket med föret sen sist, dvs det går köra i stort överallt å det är ju skoj.
Vi lyckades få den "lilla turen" till att verkligen bli den lilla turen så sen blev det tid till lite "fritt valt arbete"


Då fick jag bud från "Norge" att en av deras maskiner havererat under Tornet-resan så det blev till att ragga tag på en skoteruthyrare lite snabbt för att inte äventyra morrondagens utflykt.
Och det lyckades!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...