måndag 1 november 2010

Skotrar i kubik

Så har årets skotersäsong startat i och med att Skoterns dag firats i dagarna två runt om i landet. Skoterdårarnas förening drog iväg programenligt under lördag förmiddag. Första stopp blev faktiskt en cache vid golfbanan i Ångsta, har åkt förbi den länge nog nu.
Sen låg Oktan i Torvalla i färdriktningen. Tror vi tog sista p-platsen innanför staketet, häftigt mycke folk alltså.
Vi träffade genast på gamla skoterbekanta så det blev gemensamt mingel med massor av kläm-å-känn på alla skotrar både inne och ute. VIP-kunder, som jag, fick sig en snygg Lynxkepa att pryda kalufsen med, den fick sedan sitta på hela dagen, speciellt hos Yamaha. Noterade en riktigt bra finess på en Arctic Cat: en styrhöjare som var väldigt enkel att manövrera, bara att dra i en muff så var styret löst i höjdled, sen släpp så var styret låst.

Nästa anhalt blev Motorhuset med bl.a. SkiDoo. Även där blev det att mingla runt bl.a. tittade vi på stiligt frästa boggihjul i aluminium. Brodern håller på att pimpa sin skoter och det är kul att få inspiration. Förutom korv och hamburgare blev dagens enda köp en speciell bandspännare som även går att använda som vinsch.
Varmkorven var av den rätta, goda, sorten.

Skoterns dag avslutades för vår del hos 30-årsjubilerande Yamahacenter. Hela butiken full av japanska snöankare. Den värsta maskinen var fjällräddningsutrustad med en massa lull-lull så att den säkert kräver en egen räddningsinsats om den kör fast, trots att den hade frontmonterad vinsch.

Men det fanns en riktig pärla även där:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Återvänder

 Nu är det snart ett år sedan jag besökte den här sidan. Då var det för att göra en liten sammanfattning av DEN säsongen men av någon anledn...