lördag 20 mars 2010

Dagens mål

Första målet i dag blev en försenad frukost på hamburgarberget, även kallat Kälabergstornet. Egentligen började sammanträdet vid Abborrnäsets friskvårdsanläggning där tillresta fritidshusägare och övriga från skoteramatörernas förening adjungerades vid föreningsmötet. I utgångsläget var det 6 skotrar och 7 åkande.
För att inte komma alltför tidigt till Tornet tog vi den långa svängen via Ocksjön - Fisktjärn. Trots denna kringgående rörelse var vi först på berget. Det var ovanligt lugnt och skönt att få sitta i solen och grilla sin burgare utan att känna stress från andra gäster.
Några i sällskapet hade andra planer för dagen så de drog åt sitt håll medan vi som blev kvar åkte tillbaka till utgångspunkten för att planera dagens mål.
Solen gjorde allt för att vi inte skulle kunna slita oss från söderväggen men så lätt glömmer man inte att man är en skoterdåre. Vi enades om en tripp till Turingen för att kolla hur mycket bensin som fick plats i tanken.
Strax nedanför Gärdsjön mötte vi två vilsna Sundsvallsbor som var på väg till Vemdalen, dom hade missat att svänga mot Rätan nedanför Turingen. Det var alltså bara för dem att vända och göra oss sällskap.
Det börjar märkas på skoterlederna att det varit mildväder en tid, "ytuppmjukning" tror jag vägverket skulle kalla det.

På hemvägen mellanlandade vi på Kroksjönäset för en trevlig fikastund, för ovanlighetens skull i köket i ett vanligt hus som står ute på natten. Skoterdårarna har ju annars som måtto att fika i diverse vindskydd men det funkar även med lite omväxling. Det frikostiga innehållet på brödfatet blev dagens andra mål. Tack för det och trevligt sällskap under dagens irrfärder, som i övrigt inte hade nåt speciellt mål men ändå blev elva och en halv mil lång.

Sist men inte minst, på hemväg testade jag broderns Summit e-tec och måste konstatera att det kan gå lära sig  tycka om dom här manickerna, helt enorm känsla att ge sig ut i den djupa tösnön och inte ens vara i närheten av att köra fast. Sen att den har fartresurser spelar mej inte så stor roll eftersom jag mer föredrar gubb-touring i hyfsat lugnt tempo.

2 kommentarer:

  1. Gillar dina rader om "Det var ovanligt lugnt och skönt att få sitta i solen och grilla sin burgare utan att känna stress", "Solen gjorde allt för att vi inte skulle kunna slita oss från söderväggen". Tänk va skönt.....

    SvaraRadera
  2. Tack för en trevlig skoterlördag. Från oss i ett vanligt hus som står ute om natten

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...