söndag 24 januari 2010

En vanlig dag

Nu när det äntligen går åka skoter är det lika bra att ägna även söndagen åt detta. Skoterdårarnas förening samarbetar ibland med den lokala skoterklubben och idag passade vi på att kombinera nytta med nöje, i alla fall var det tänkt så men arbetsinsatsen blev minimal.
Efter att gårdagens incident med gasvajern var fixad drog vi mot Svenstavik och jag hade en fundering om att leden från Östbergsbodarna till Lillsjön behövde premiäråkas men det hade redan någon vänlig själ gjort, möjligen ägarna till de renar som vi stötte på strax före Lillsjön.
Det är inte lätt att få till skoterlederna i skapligt skick med den begränsade snötillgången men trampa en botten behövs i vilket fall, sen får man se vad som går att åstadkomma med en bra sladd.
På tal om sladd så träffade vi på Kurt som var ute i tjänsten för skoterklubben Röj´s räkning, även han kunde intyga att det behövs mer snö för att det ska bli bra. Om jag uppfattat det hela rätt så finns ett enigt beslut på att beställa mer snö, möjligen redan till på onsdag.
Det var nära att vi tagit leden mot Skucku, den såg okörd ut, men sa att vi kan ta den på hemvägen sen vi varit i Svensta och vänt. Nu blev det inte så för vi hamnade i Östberg och därifrån bar det ner mot Storsjön och mot Skanderåsen. Vid det laget var vi rejält fikasugna så det gällde att hitta en fin plats att sitta på.
Solen lyste så fint på en hölada, tvärs över viken, borta i Berg så vi drog dit. Isarna är för övrigt väldigt släta och fina och i det närmaste helt utan vatten.
Höladan, som nog mer används som båthus, visade sig ha en bänk för oss att sitta på. Att vinden kom från fel håll var väl enda felet med det fikastället.
Sen hoppade vi över till Näkten och från Sörvickran och hemöver blev det som oftast en strandnära körning för att se vad som hänt på fritidshusfronten sen sist. Och det hade det, det kommer upp nån ny sportstuga lite nu å då.
Dagens enda vattenkänning fick vi mitt för Sandnäset men det var inga mängder och helt odramatiskt att köra.
När det var dags att klubba av dagens sammanträde kunde det konstateras att mätaren stannade på exakt (?) samma sträcka som i går > 65,6 km.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...