tisdag 17 mars 2020

Passa på

RESUMÉ
Så här i efterhand kan man konstatera att tricket med isrivare hade kort hållbarhet. Det man lärt sig är att man ska passa på, efteråt är det försent. För det var ju så att snön och det vackra vädret snabbt återgick till det normala slask och isföret några dagar senare.

Men vi fick en väldigt fin avslutning på sportlovsveckan, den som hade nummer tio.
Den sportiga delen bestod i att jag drog upp ett skidspår både hit å dit. Vad jag förstår så blev det använt också, själv var jag lite dubbelbokad så jag tog en tur med min Expedition Sport tillsammans med en annan skoterdåre, sport som sport.
Fredagens färd gick mot Svenstavik via Rörösjön till OkQ8 för tankning. Efter lite kringelikrokar, bland annat kände vi oss tvungna att runda Svenstavik då den vanliga vägen längs Svenstaån inte såg så säker ut.
Det känns ju onekligen lite väl långt att ta sig upp till flygfältet mm bara för att komma ut på Storsjön men det är väl bara att gilla läget.
Skuckuviken var ovanligt fri från isblock och förkastningssprickor orsakade av sjöns reglering, och det var ju bara bra.
Resan längs Näkten gick utan dramatik, det gäller dock att hålla lite koll på de isformationer som finns lite här och var, sprickor som kan gå tvärs över hela sjön.

Lördagen var inplanerad sen länge och traditionsenligt ställde hela den norska avdelningen av Skoterdårarnas förening upp till start och de lokala förmågorna var hela tre stycken, summa nio maskiner samlades på Jo-Lars-lägda.
Det var lite av "pensionärens hemliga resa" över ruttplaneringen, det blev en mix av nytt och gammalt med chans till lite bus i puder på nån myr och många stopp för att bara surra i det soliga vädret.
Efter att Bingsta passerats landade vi i Sörvickrans fint belägna vindskydd för ett något försenat elva-kaffe. När det var avklarat hoppade vi över Monäset på smalaste stället och begav oss mot Dödre och Älgsjön.
Stigningen längs kraftledningen är ett uppskattat inslag då man gärna minns forna tiders färder uppför denna backe som kunde ta åtskillig tid att genomföra om det var okört, nån sladdning förekom inte över huvud taget - "på den tiden" som det brukar heta.
Vid Stavsjön inträffade lunchen som lagades över öppen eld, förstås. Trevlig plats som dock behöver uppdateras vad gäller sittplatser mm.
Dagen avrundades med ett kort besök på Abborrnäsets friskvårdsanläggning där det redan var en hel drös med folk som satt och solade och ljög ikapp.
Noterade sedan vid hemresan att årets Taska-race blev inställt.
Men annars blev allt som vanligt, ett trevligt sällskap och en sol som var på ett strålande humör. Vilken tur att vi passade på!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...