söndag 17 december 2017

Pinna på

Bäst att pinna på med käpparna, man vet aldrig när nöjeskommittén kallar till sammanträde.
En del ledkäppar har varit på plats i flera veckor medan det fortfarande fattas på en del sjööverfarter, Råssjön t.ex. är som vanligt sen när det gäller farbar is.Och precis som jag anade blev det en premiärtur under lördagen. Finnsvedsavdelningen var med och vi siktade mot Handsjöbyn men ändå inte. Vid Nedre Galvattssjön träffade vi ett gäng vänner å bekanta och sedan vi surrat med dem en stund var det dags att styra mot Träffpunkt Haverö, d.v.s. Turingen.
Dagen till ära bjöds på glögg och pepparkaka som förrätt till hamburgaren.
Gott med varm glögg i det något kyliga vädret.Bra med snö längs hemvägen men troligen inväntar man lite mer innan finputsningen tar vid. För att vara ledkungens revir så var det ovanligt skumpigt men det är inte läge att klaga så här tidigt på säsongen.
Premiärturen avrundades traditionsenligt vid friskvårdsanläggningen på Abborrnäset. Då var i alla fall jag en aning frusen, temperaturen pendlade mellan 13 och 17 kalla grader längs leden.Under söndagen blev det en liten tvåmans fikatur till Attles stuga vid Stor-Backsjön. Att åka till Lillsjön i adventstid är en liten tradition och i år förlängdes alltså färden dit där det finns riktiga möbler att sitta på.

Ovanligt mycket folk var det ute på isen kunde vi konstatera när vi fortsatte strandpromenaden längs östra sidan sjön på väg hemåt. Om det är någon som jagar tjäder kan vi, naturligtvis mot en icke obetydlig ersättning, tipsa om ett bra ställe, vi räknade till mellan 15 och 20 ståtliga tuppar som satt och solade sig i trädtopparna. Mäktigt.

1 kommentar:

  1. Ser bra ut. Vi kommer till Svartnäset på torsdag och ser fram emot bra skoterföre.

    SvaraRadera

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...