fredag 27 februari 2015

Inbjudningar

Det drar ihop sig till diverse skoterträffar lite varstans i vårt område. I det allra närmaste närområdet finns Jo-Lars-täkta där vi som vanligt lördagen i uke syv har inbjudits till träff med de norska skoterdårarna. Skulle bli väldigt förvånad om vi inte hamnar på hamburgertornet, möjligen efter en kringgående manöver för att skaka ner frukosten. För en i sällskapet torde det bli sjätte raka besöket vid Kälabergstornet, själv har jag tagit paus ett par gånger så det blir nog bara fjärde eller femte gången.
Det har ju kommit en liten centimeter snö så det borde inte vara några problem att ta en promenad längs Näkten möjligen till Sandnäset eller Dödre. Det är för övrigt en lättåkt slinga om det är lite blandat med skotervana bland deltagarna.

Nästa helg infaller sportlovslördagen och då brukar det krocka rätt rejält med skoterträffar.
Min personliga favorit måste nog bli Galåbuan, och då är det inte minst vägen dit som bidrar till favvopoängen. När jag säger det så drömmer jag mej tillbaka några år, för på senare år har det varit väldigt dåliga snöförhållanden nere på låglandet, förra året blev det ingen resa just av den anledningen.

Rätans skoterklubb hade tidigare en aktivitet vid Kolbulletjärn, även kallad Mullbergstjärn, Jag tyckte att där var nog så trivsamt som de senare årens sammankomsterna i Rätan. Samtidigt får man förstå att arrangörerna vill ha så mycket folk som möjligt, även bilburna.
Också åt det hållet har det varit isiga förhållanden de gånger vi styrt däråt. För övrigt så susade vi förbi Handsjöbyn förra helgen så det är nog tveksamt om det blir ytterligare en sväng åt det hållet.

I norra änden av Näkten, på isen vid Ica Fåker, ordnar Hara/Näsbygdens skoterklubb träff nästa lördag. Det är en flyttad föreställning då det bedömdes vara allt för blött förra helgen.

Om man tittar ytterligare en helg bort i tiden då blir det pimpeltävling i de djupa skogarna i närheten av Sandnäset. Charmen med det fisket är att alla åker skoter dit och därifrån. Jag brukar lösa in mej för att delta i startkortsdragningen, mer fiskeintresserad är jag inte.

Nu är det bara att hoppas att vädret inte ställer till det alltför mycket utan att vi får några fina helger framöver så kan vi råkas när vi träffas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...