lördag 26 februari 2011

Skoterdag

Sent på fredagen, efter lokala skotermötesaktiviteter, blev det känt även för mej att det skulle bli skoterträff i andra änden av Näkten.
Innan vi visste att det var skoterträff på g så hade vi pratat om Svartsjöarna, som ligger mer åt stan till, så det blev inte så stor omställning vad gäller vädersträck.

Det går att göra det väldigt lätt för sig och köra Näkten fyra mil norrut men hur spännande är det?

Vi krånglade alltså till det en aning och drog mot Pån och Bölesjön för att så småningom hamna i Tandsbyn.
Säkerligen sista gången brodern kommer förbi jobbet per skoter, till sommaren läggs fabriken ner.
Dags att svänga västerut för att komma till Fåkers största varuhus i två plan. Strax bortom affären, ute på Näktens is, var matförsäljningen i full gång. I år valde jag bort kolbullen med vilje, det är enklare att äta hamburgare när det inte finns några riktiga sittplatser.
Efter att ha surrat med ortsbefolkningen en stund så drog vi norrut, mot Svartsjöarna faktiskt, för att i höjd med Fåkersjön svänga söderut mot Hackåsbygden.

Intet ont anande tuffade vi mot Sanne men framme vid "stora vägen" blev det stopp. En yngling i närheten kunde berätta att leden hade upphört (?) och att vi nog skulle köra på ett annat vis.
Vi lyckades krångla oss tillbaka och faktiskt hitta en led som tog oss ner till Storsjön. Tänk va´ smidigt det skulle vara om överflödiga kryss togs bort och ett par vägvisare sattes upp vid tveksamma vägval.

Hamburgarna vi köpte var i minsta laget så vi blev tvungen att bryta nödprovianten, det skedde vid den välfrekventerade Långholmen.
Sen återstod sjökörningen hem till södra Näkten och det visade sig vid hemkomsten att vi lyckats förlänga 2x4 mil så att det blev nästan tolv.


Om inget oförutsett inträffat borta i Vigge med omnejd torde det var dags för nästa skoterträff om fjorton dagar. Förhoppningsvis kommer det upp aktuell information om det på deras hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...