söndag 7 februari 2010

Hemvändardag

Träden gungade en aning utanför sovrumsfönstret på söndagmorron och solen lovade att visa sig. Vi tog det ganska lugnt med frukost och packningsbestyr. Sedan vi tankat oss själva (ja, ja ...) så lyckades vi komma över ett beredskapslager bensin i shoppen. Perfekt att det fanns på nära håll eftersom affären i Storsjö håller stängt på söndagar och till Ljungdalen är det 1,5 mil "åt fel håll".
Klockan blev nog halv elva innan vi började tuffa hemåt. In i det sista var det osäkert vilken väg vi skulle ta, nu stod valet mellan Tossåsen-Arådalen och Särvfjället-Oxsjön. Eftersom vi under hela gårdagen kämpat för att komma till Tossåsen valde vi att åka ditåt. Det var omväxlande soligt och snabba snöskurar och rätt mycket vind (men den bryr man sig inte om på en skoter).
Helt odramatisk resa till Tossåsen där det blev en bensträckare sen puttrade vi fram till korsningen mot Åsarna där vi skulle kommit fram om allt gått som tänkt i går. Förförande vackert var det bortöver vidderna, man såg ledkryssen kilometervis, men vi visste också att där låg ett meterdjupt snötäcke.
Framme i Arådalen var det fikadags och syftet med Skoterdårarnas förening är ju som bekant att äta en smörgås i ett lämpligt vindskydd. Där, vid parkeringen, hittade vi ett alldeles sprillans nytt vindskydd som vi genast provade. Med en grillplats som en snöplog och en vedförrådsdörr som blev ett bord var det ett trevligt ställe att fika på, tack till Arådalens stugägarförening eller vem det nu är som fixat detta.
Spännande blev det att se hur långt hemöver det var kört efter senaste tidens myckna snöande. Och faktiskt, det var bara en kort bit vid Galåbodarna som inte var körd nyligen.
Vi åkte mot Svenstavik men hade även chans att välja Dalåsen, då hittade jag på att vi skulle åka till Draupners i Svenstavik för att äta en rejäl söndagsmiddag. Vi rekvirerade sällskap som mötte upp hemifrån så det blev riktigt gemytligt där och gott var det som vanligt .
Tur att man hade drygt tre mil skoteråkning kvar till hemmet, annars hade man väl nickat till.
Klockan 6 på söndagskvällen förklarades det 34 mil långa sammanträdet avslutat. Nu är det fjorton dagars vila till nästa inplanerade (längre) sammanträde, troligen nånstans i Gräftåvallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...