söndag 8 mars 2009

Galåbuan


Den gångna helgen, mer exakt i lördags, var det dags för det årliga skotermötet i Galåbuan. Det är Högåns snöskoterklubb som anordnar en träff för skoteråkare. Hamburgare, varmkorv och kolbulle står högt på utbudslistan men där finns även lotterier, gissningstävling och tipsrunda. En informell inbjudan att hänga med oss i Skoterdårarnas förening var spridd på byn men i slutänden så blev vi bara två dvs som vanligt. Resan längs Näktens is blev ingen höjdare pga den tokmyckna snön som därtill är dyngsur av vatten, rejält tungfört alltså. Och en tung lukt av variatorrem vilade över sjön vid Måshällan när man passerat. Sen vi även pulsat i djupsnön på Storsjön mot kyrkan i Berg blev det en relativt odramatisk resa mot Galåbuan.
Träffade Bror då vi tog en bensträckare vid Dalåskorset. Surrade lite med honom och då dök det upp div folk från Svensta, också på väg till skoterträff. Väl framme träffade vi bekanta från byn mfl löst folk. Efter traditionsenlig matmeny och lotteriköp blev det tid för en tur till en geocache någon km längs leden mot Arådalen. Vi blev FTF resp STF. Efter ett kort återbesök vid träffen styrde vi hemåt.
Vid Dalåskorset hade vi fått nys om att det skulle finnas ett vindskydd, det letade vi rätt på och tog en snabbfika där, vid Fagerholmsmyren.

Nu tog vi vägen via Svensta för att slippa sjökörningen, leden fram till Lättsjön är riktigt hyfsad men skulle naturligtvis må bra av att bli sladdad. Den här gången körde vi rätt vid Lättsjön och leden var väl bättre än i januari men med en ”rivigare” sladd skulle den bli ännu bättre. Tankningen på Ok avslöjade att den tunga körningen på sjöarna kostat några extra deciliter/mil.
Slutsträckan via Stor-Backsjön är en riktigt rolig led, slätt å fint så det går hålla ett högt tempo som inte blev lägre när vi passerat Lillsjön..... Rackarns va det susade mellan träden.
Ca 16,5 mil blev hela trippen som på det hela taget blev ganska trevlig trots att snö o blåst gjorde allt för att hindra solen att tränga fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...